Hem : Programvaruvillkor : Definition av virusdefinition

Virusdefinition

En virusdefinition är binär mönster (en sträng av enor och nollor) som identifierar en specifik virus. Genom att kontrollera a program or fil mot en lista över virusdefinitioner, antivirus programvara kan avgöra om programmet eller filen innehåller ett virus.

De flesta antivirus- och internetsäkerhetsprogram refererar till a databas av virusdefinitioner vid skanning av filer efter virus. Detta är ett effektivt sätt att upptäcka kända virus. Men när nya virus skapas kanske antivirusprogram inte känner igen dem. Därför uppdaterar de flesta antivirusprogram automatiskt virusdefinitionerna från en online-databas regelbundet (t.ex. en gång i veckan).

Vissa antivirusprogram använder kända virusdefinitioner för att generera heuristik som kan upptäcka okända virus. Dessa virus kanske inte matchar en virusdefinition exakt, men de kan vara tillräckligt lika för att antivirusprogrammet kan markera filen som ett möjligt virus. Även om detta erbjuder extra skydd mot okända virus kan det också ge "falska positiva", och märka filer som potentiellt skadliga när de inte innehåller virus.

Antivirusheuristikens noggrannhet förbättras över tid baserat på återkopplingen slutanvändare och utvecklare tillhandahåller antivirusprogramföretag. Denna feedback är van vid vitlista or Blockera vissa filer. Genom att kombinera denna information med uppdaterade virusdefinitioner kan antivirusprogram ge mindre falska positiva men ändå fånga verkliga virus.

https://TechLib.com/definition/virus_definition

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av virusdefinition. Det förklarar i dataterminologi vad Virus Definition betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna definition av Virus Definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.