Hem : Programvaruvillkor : Grip Definition

grep

Grep är ett kommandoradsverktyg för Unix används för sökning av textdokument. Det kan utföra grundläggande sökningar och avancerad mönstermatchning med vanliga uttryck. Grep-verktyget ingår i alla större Unix-distributioner, inklusive Linux och Mac OS X.

Grep kan köras genom att helt enkelt skriva grep vid kommandotolken. Kommandot kräver specifika parametrar, inklusive sträng att lokaliseras och filnamn av filen som ska sökas. Om du till exempel vill kontrollera om filen "readme.text"har ordet" licens "i sig, skulle du skriva följande kommando:

grep-licens readme.txt

Om ordet inte hittas kommer grep inte att ge någon utdata. Om strängen finns i dokumentet kommer grep att lista varje förekomst av strängen. Om du behöver göra en mer komplex sökning kan du använda ett reguljärt uttryck. Till exempel kommer kommandot nedan att söka i filen "us.txt"och lista alla rader som börjar med" Mig "eller slutar med" du "(skiftlägeskänslig).

grep -E "^ Me | you $" us.txt

"-E" parameter i exemplet ovan indikerar mönstret ett "utökat reguljärt uttryck." Genom att använda detta alternativ kan du se till att grep bearbetar ditt sökmönster som ett reguljärt uttryck istället för en grundläggande sträng. Grep stöder också flera andra kommandoradsalternativ, som kan användas för att skapa mer specifika sökfrågor och anpassa utdata. Du kan se dessa alternativ och lära dig mer om grep genom att skriva "man grep vid Unix-kommandotolken.

OBS: Namnet "grep" är en akronym som kommer från frasen "Sök globalt ett vanligt uttryck och skriv ut."

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Grep. Det förklarar i dataterminologi vad Grep betyder och är en av många programvaruuttryck i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Grep-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.