Hem : Programvaruvillkor : Frågeställning

Fråga

Fråga är ett annat ord för fråga. I själva verket, utanför dataterminologin, kan orden "fråga" och "fråga" användas omväxlande. Om du till exempel behöver ytterligare information från någon kan du säga "Jag har en fråga till dig." I datorer används frågor också för att hämta information. Dock, dator frågor skickas till ett datorsystem och bearbetas av en programvara program snarare än en person.

En typ av fråga, som många människor utför flera gånger om dagen, är en sökfråga. Varje gång du söker efter något med hjälp av en sökmotor, du utför en sökfråga. När du trycker på Enter kommer nyckelord skickas till sökmotorn och bearbetas med en algoritm som hämtar relaterade resultat från sökningen index. Resultaten av din fråga visas på en sökmotors resultatsida eller SERP.

En annan vanlig typ av fråga är en databas fråga. Databaser lagras datum i ett strukturerat format, som kan nås med frågor. Faktum är att det strukturerade frågespråket (SQL) designades speciellt för detta ändamål. Användare kan skapa SQL-frågor som hämtar specifik information från en databas. Till exempel kan en personaladministratör utföra en fråga i en medarbetardatabas som väljer alla anställda i en specifik avdelning som anställdes mellan 11 och 12 månader sedan. Resultaten kan användas för att ge avdelningschefen aktuella kandidater för en årlig granskning.

Även om du kanske inte alltid märker dem, sker datorfrågor hela tiden. Till exempel de flesta dynamiska webbplatser fråga en databas varje gång du besöker en ny sida. programvara tillämpningar innehåller ofta bakgrund funktioner som utför frågor baserat på din ingång. Medan det finns många typer av datorfrågor, är deras grundläggande syfte detsamma - att få svar på en fråga.

OBS: Ordet "fråga" kan användas som antingen substantiv eller verb. Du kan till exempel "utföra en sökfråga" eller "fråga en databas." Båda exemplen är korrekta användningar av ordet "fråga".

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av fråga. Det förklarar i dataterminologi vad Query betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordboken.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna frågedefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.