Hem : Internetvillkor : W3C Definition

W3C

Står för "World Wide Web Consortium." W3C är ett internationellt samhälle som inkluderar heltidsanställda, branschexperter och flera medlemsorganisationer. Dessa grupper arbetar tillsammans för att utveckla standarder för World Wide Web.

W3C: s uppdrag är att leda webben till sin fulla potential genom att utveckla relevant protokoll och riktlinjer. Detta uppnås främst genom att skapa och publicera webbstandarder. Genom att anta de webbstandarder som skapats av W3C, hårdvara tillverkare och programvara utvecklare kan se till att deras utrustning och program fungerar med de senaste webbteknikerna. Till exempel de flesta webbläsare införliva flera W3C-standarder, som gör det möjligt för dem att tolka de senaste versionerna av html och CSS koda. När webbläsare överensstämmer med W3C-standarderna, hjälper det också webbsidor att visas konsekvent i olika webbläsare.

Förutom HTML- och CSS-standarder tillhandahåller W3C också standarder för webbgrafik (t.ex. PNG bilder), såväl som ljud och video på webben. Organisationen utvecklar också standarder för webbapplikationer, webb scriptingoch dynamiskt innehåll. Dessutom tillhandahåller W3C integritets- och säkerhetsriktlinjer som webbplatser bör följa.

World Wide Web Consortium har spelat en viktig roll i utvecklingen av webben sedan den grundades 1994. I takt med att webbteknologier fortsätter att utvecklas fortsätter W3C att publicera nya standarder. Till exempel, många av de tekniker som ingår i Webb 2.0 webbplatser baseras på standarder som utvecklats av W3C. För att lära dig mer om W3C och de nuvarande standarderna som publiceras av organisationen, besök W3C webbplats.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av W3C. Det förklarar i dataterminologi vad W3C betyder och är en av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna W3C-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.