Hem : Internetvillkor : Paketdefinition

Paket

Ett paket är en liten mängd datum skickas över en nät, så som en LAN eller Internet. I likhet med ett verkligt paket innehåller varje paket en källa och destination samt innehållet (eller data) som överförs. När paketen når sin destination monteras de om till en enda fil eller annat sammanhängande datablock.

Medan den exakta strukturen för ett paket varierar mellan protokoll, innehåller ett typiskt paket två sektioner - a rubrik och nyttolast. Information om paketet lagras i rubriken. Till exempel en IPv6 rubrik innehåller följande fält:

  1. Källadress (128 bitar) - IPv6-adress för paketets ursprung
  2. Destinationsadress (128 bitar) - Paketdestinationens IPv6-adress
  3. Version (4 bitar) - "6" för IPv6
  4. Trafikklass (8 bitar) - prioritetsinställning för paketet
  5. Flödesetikett (20 bitar) - valfritt ID som märker paketet som en del av ett specifikt flöde; används för att skilja mellan flera överföringar från ett enda ursprung
  6. Nyttolastlängd (16 bitar) - datastorleken, definierad i oktetter
  7. Nästa rubrik (8 bitar) - ID för rubriken efter det aktuella paketet; kanske TCP, UDPeller ett annat protokoll
  8. Hopgräns (8 bitar) - maximalt antal nätverkshopp (mellan routrar, switchar osv.) Innan paketet tappas; också känd som "TTL"i IPv4

Nyttolastavsnittet i ett paket innehåller den faktiska data som överförs. Detta är ofta bara en liten del av en fil, webbsidaeller annan överföring, eftersom enskilda paket är relativt små. Till exempel den maximala storleken på en IP paketets nyttolast är 65,535 XNUMX byteEller 64 kilobyte. Den maximala storleken på en ethernet paket eller "ram" är endast 1,500 1.5 byte eller XNUMX kilobyte.

Paket är avsedda att överföra data på ett tillförlitligt och effektivt sätt. Istället för att överföra en stor fil som ett enda datablock kan du skicka mindre paket för att säkerställa att varje sektion överförs framgångsrikt. Om ett paket inte tas emot eller "tappas" behöver bara det tappade paketet skickas igen. Dessutom, om en dataöverföring stöter på trängsel i nätverket på grund av flera samtidiga överföringar, kan de återstående paketen omdirigeras genom en mindre överbelastad väg.

https://TechLib.com/definition/packet

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Packet. Det förklarar i dataterminologi vad Packet betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna paketdefinition är till hjälp kan du hänvisa till den med citatlänkarna ovan.