Hem : Tekniska termer : Återställ definition

återställa

Ordet "återställa" betyder att återställa något till sitt tidigare tillstånd. Därför, när du återställer en dator eller annan elektronisk enhet, återställer du den till ett tidigare tillstånd. Detta kan vara ett tidigare system säkerhetskopiering eller de ursprungliga fabriksinställningarna.

Återställa en dator, ofta kallad "systemåterställning", görs ofta som en sista utväg för att åtgärda en problematisk maskin. Till exempel om en virus har infekterat ett stort antal systemfiler, kan en systemåterställning vara det enda sättet att få datorn att fungera smidigt igen. Om en hårddisk har skadats och kan inte repareras med en disk verktyg, kan det vara nödvändigt att reformer hårddisken och återställ datorn från originalet operativsystem installationsskivor. Systemåterställningar kan också utföras för att radera all data från en dator innan den säljs eller överförs till en annan ägare.

Eftersom återställning av en dator återställer den till ett tidigare tillstånd raderar processen också alla nya data som har lagts till sedan det tidigare tillståndet. Därför, du bör alltid säkerhetskopiera dina data innan du återställer en dator. Säkerhetskopian ska sparas i en extern hårddisk eller en annan disk än den som återställs. När du har återställt datorn kan du överföra dina filer från säkerhetskopieringsenheten tillbaka till datorn.

Även om termen "återställa" ofta är associerad med datorer kan andra enheter också återställas. Till exempel om en smartphone inte fungerar flera gånger, kan det ofta åtgärdas genom att återställa systemprogramvaran. De flesta videospelkonsoler kan också återställas genom att köra återställningen i systeminställningarna. Både iPods och iPhones kan återställas med Apples iTunes programvara. Oavsett vilken enhet du väljer att återställa, kom ihåg att processen raderar data som sparats på enheten. Därför bör det första steget i att återställa en dator eller någon annan enhet vara att säkerhetskopiera dina personuppgifter.

https://TechLib.com/definition/restore

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Återställ. Det förklarar i dataterminologi vad Restore betyder och är ett av många tekniska termer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna återställningsdefinition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.