Hem : Filformat : EXIF ​​Definition

EXIF

Står för "Utbytbart bildfilformat." EXIF är ett vanligt sätt att märka bildfiler med metadataeller ytterligare information om bilden. Det stöds av både TIFF och JPEG- format, men ses oftast i JPEG-bilder som tagits med digital kameror.

När du tar en bild med en digitalkamera sparar den automatiskt EXIF-data med fotot. Detta inkluderar vanligtvis exponeringstid (slutartid), f-nummer (bländare), ISO-inställning, blixt (på / av) och datum och tid. Vissa kameror kan spara ytterligare EXIF-data, t.ex. ljusstyrka, vitbalans inställning, mätningsläge och avkänningsmetod. Många smartphones och några nyare digitala kameror inkluderar också GPS information som används för att "geotagga" foton.

När du visar ett digitalt foto på din dator döljs EXIF-data vanligtvis av standard. Därför kan du behöva välja ett alternativ som "Få information", "Visa egenskaper" eller "Visa inspektör" från din bildvisning ansökan för att se EXIF-data. I Photoshop kan du till exempel välja Arkiv → Filinformation ...och klicka sedan på fliken "Avancerat" för att visa EXIF-egenskaperna.

OBS: Vårt PNG och GIF bildformat stöder inte EXIF-data.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av EXIF. Det förklarar i dataterminologi vad EXIF ​​betyder och är ett av många filformattermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna EXIF-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.