Hem : Internetvillkor : LISTSERV Definition

LISTSERV

LISTSERV är en e-postlista program det var populärt i början av Internet. Det utvecklades av Eric Thomas 1985, men släpptes inte allmänt förrän han gjorde flera ändringar för att effektivisera meddelandedistributionen. Programmet "Revised LISTSERV" släpptes i juni 1986. Det blev snart standardpostlistverktyget för BITNET, en nät av amerikanska universitet.

Enkelhet och automatisering var de främsta anledningarna till att LISTSERV blev populärare. Det fungerar till exempel över standard e-mail, vilket innebär att du inte behöver special programvara för att använda tjänsten. Det låter dig prenumerera och avsluta prenumerationen genom att helt enkelt skicka ett e-postmeddelande till rätt e-postadress. När du prenumererar på en LISTSERV-lista kan du skicka meddelanden till alla andra medlemmar och ta emot meddelanden från alla som prenumererar på listan. Prenumerationer och meddelandedistribution hanteras automatiskt av LISTSERV-programmet.

LISTSERV tillhandahöll ett effektivt medium för gruppdiskussioner år tidigare sociala medier var tillgänglig. Men när e-post utvecklades, så gjorde e-postlistor också. Genom åren har mer komplexa system för massutskick till stor del tagit platsen för LISTSERV. Ändå upprätthåller fortfarande flera universitet LISTSERV servrar, varav många har tiotusentals abonnenter.

OBS: "LISTSERV" används ibland synonymt med "e-postlista", men de är inte samma sak. LISTSERV är ett program som tillhandahåller automatiserad e-postlistafunktionalitet. Många andra e-postlistaprogram och tjänster förutom LISTSERV finns också.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av LISTSERV. Det förklarar i dataterminologi vad LISTSERV betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna LISTSERV-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.