Hem : Internetvillkor : Definition för livestreaming

Live streaming

Livestreaming är en typ av streaming där ljud eller video sänds live över Internet. Mediet sänds medan det spelas in, så att tittarna kan titta på eller lyssna på det realtid.

De flesta livestreamar levereras via multicasting. Till skillnad från en tv-sändning överför en multicast bara media till användare som väljer att titta på eller lyssna på strömmen. Flera användare kan "ställa in" en enda ström, vilket ger ett effektivt sätt att leverera ljud eller video till flera platser samtidigt.

Livestreamingsplattformar

Twitch är en populär livestreamingsplattform som huvudsakligen används av spelare för att streama sina spel live över Internet. Det är också att sända live eSport evenemang. Personliga streamingplattformar, t.ex. periskop och facebook Live tillåta användare att strömma video från deras smartphones. YouTube Live tillåter Youtube användare att dela videor i realtid via direktuppspelning.

Streaming vs Live Streaming

Termerna "streaming" och "live streaming" används ofta omväxlande, men de har olika betydelser. Streaming levererar media över Internet som kan spelas medan det är ner. Live streaming är en specifik typ av streaming som sänds samtidigt som den spelas in.

Ett enkelt sätt att kontrollera om du tittar på en livestream är att se om videon har en definierad längd. Om det inte finns något slut på videon och du inte kan gå vidare i videon tittar du sannolikt på en livestream. De flesta liveströmmar visar också en "Live" -indikator någonstans i gränssnittet. Tidigare inspelade videor kan dock ha en "Live" -ikon överlagrad på videon, vilket kan vara vilseledande.

OBS: De flesta direktuppspelningsplattformar tillhandahåller ett chattgränssnitt bredvid videon. Med den här funktionen kan användare som tittar på videon kommentera eller reagera på videon i realtid.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Live Streaming. Det förklarar i dataterminologi vad Live Streaming betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Live Streaming-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.