Hem : Programvaruvillkor : Bootstrap Definition

Bootstrap

Bootstrap, eller bootstrapping, är ett verb som kommer från ordspråket "att dra sig upp av hans bootstraps." Idiomet innebär att en person är självförsörjande och inte behöver hjälp från andra. På samma sätt, i datorvärlden, beskriver bootstrapping en process som automatiskt laddar och kör kommandon.

Den mest grundläggande formen av bootstrapping är startprocessen som äger rum när du startar en dator. Faktum är att termen "boot, "som vid start av en dator, kommer från ordet bootstrap. När du slår på eller startar om en dator laddas den automatiskt en sekvens med kommandon som initierar systemet, kontrollerar hårdvara, och laddar operativsystem. Denna process kräver ingen användare ingång och anses därför vara en bootstrap-process.

Medan bootstrapping ofta är associerat med systemet startsekvens, det kan användas av enskilda tillämpningar också. Till exempel kan ett program automatiskt köra en serie kommandon när de öppnas. Dessa kommandon kan bearbeta användarinställningar, söka efter uppdateringar och ladda dynamiska bibliotek, t.ex. DLL filer. De betraktas som bootstrap-processer eftersom de körs automatiskt när programmet startas.

OBS: Bootstrap är också en populär webbutveckling ramverk används för att skapa webbsidor. Det utvecklades av ett team på Twitter och har varit en öppen källkod sedan 2011. Bootstrap-ramverket innehåller CSS stilar, JavaScript bibliotek och html filer. Bootstrap ger ett sätt för utvecklare att enkelt bygga mottaglig webbplatser snarare än att designa dem från grunden.

https://TechLib.com/definition/bootstrap

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Bootstrap. Det förklarar i dataterminologi vad Bootstrap betyder och är ett av många programvaruuttryck i TechLib-ordboken.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Bootstrap-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.