Hem : Internetvillkor : Definition av webbfyr

Webbfyr

En webbfyr är en liten bildfil - vanligtvis en transparent 1x1 bildpunkt bild - används för spårningsändamål. Den kan placeras i en webbsida or html e-post för att spela in när innehållet laddades.

Hur fungerar webbfyrar?

Varje bild som refereras till på en webbsida hämtas från en server. När bilden laddas registrerar servern en "slå, "som vanligtvis sparas i serverloggen. A. loggfil på servern kan användas för att avgöra när den specifika bilden nås och även IP-adress som öppnade filen.

Vårt filnamn på ett webbfyr kan innehålla ett frågetecken (?) följt av en identifiering sträng, Till exempel: beacon.png? användare1234. Den webbläsare ignorerar allt efter ".png" -tillägget, men hela strängen registreras som en träff av webbservern. Denna information kan användas för att bestämma när ett specifikt webbfönster nås.

Medan vilken bild som helst kan användas som en webbfyr, liten transparent GIF or PNG: er är vanliga eftersom de kan placeras diskret på en sida. De kan också användas av spårningsverktyg från tredje part som inte nås från huvudnätet webbserver. Exempel är analytisk kod som Google Analytics och affiliate länkar från andra företag. Ett dotterbolag länkkan till exempel innehålla en webbfyr före eller efter länken. Ledaren gör det möjligt för utgivaren att registrera antalet visningar (eller antalet gånger som länken visas), vilket inte är möjligt med en oformatterad text länken.

Webbsignaler i e-postmarknadsföring

Webbsignaler används ofta i e-postmarknadsföring för att spåra antalet användare som öppnar och visar e-post. Till exempel, när du visar ett reklam-e-postmeddelande, kan en webbfyr som är gömd i e-postmeddelandet registrera att du har öppnat den. Detta hjälper e-postmarknadsförare att veta vilka kampanjer som är effektiva. Tyvärr kan e-postfyrar också användas för skräppost syften, eftersom de kan spela in giltiga e-postadresser. Av denna anledning skickar många e-postmeddelanden klienter och webmail gränssnitt laddar inte automatiskt bilder i e-postmeddelanden som sannolikt är skräppost.

TechLib - Tech Lib Computer Dictionary

Denna sida innehåller en teknisk definition av Web Beacon. Det förklarar i dataterminologi vad Web Beacon betyder och är ett av många Internettermer i TechLib-ordlistan.

Alla definitioner på TechLib-webbplatsen är skrivna för att vara tekniskt korrekta men också lätta att förstå. Om du tycker att denna Web Beacon-definition är till hjälp kan du referera till den med citatlänkarna ovan.